16 Aralık 2007 Pazar

musluk görünümlü usb bellek..


musluk görünümlü bu usb belleği bilgisayarınıza takarak yukarıdaki fotoğrafta ki gibi oldukça cool bir görüntü elde edebilirsiniz.. :)

smart marka araba 70 km hızla duvara vurur..


smart markasının otomobillerine gerçekleştirdiği güvenlik testlerinden biri olan bu çarpışma testinde otomobil saatte 70 km hızla düz bir duvara vuruyor.. ancak çarpma esnasında ya da sonunda aracın kabin kısmında herhangi büyük bir hasar oluşmuyor.. bu kadar küçük bir arabadan beklenmeyecek bir tepki açıkçası.. almanların ne kadar sağlam otomobil yaptıkları ve güvenliğe ne kadar önem verdikleri bi kez daha ortada..

15 Aralık 2007 Cumartesi

adidas golü söyleyen top yaptı..


adidas tarafından geliştirilen bu yüksek teknoloji ürünü top, içindeki değişik noktalara serpilmiş sensörler ve bir mikroçip tarafından futbol sahası, ceza sahası ve kale çizgileri boyunca yerleştirilmiş elektromanyetik dalgalar yayan sistemle etkileşerek bulunduğu pozisyonu , dışardan olabilecek olası tekno müdahaleleri de engellemek üzere sahip olduğu verileri, maçı yöneten hakemin kolundaki saate şifreleyerek yolluyor.. bu sayede hakeme %100 kontrol sağlayan ürün, olası yanlış kararların önüne de bu yüksek geçmiş oluyor.. unutmadan söyleyelim, bu top japonyada çeşitli profesyonel maçlarda test edilmiş ve geçer not almış..

sony ericsson'dan kendi kendini temizleyebilen telefon..


sony ericsson tarafından yapılan patent başvurusuna göre, telefon üreticisi bundan böyle üreteceği telefonlarda, kayar kapak mekanizmasına bağlı olarak çalışan ve telefonun ekranını temizleyen bir sistem üzerinde çalışmakta.. yukarıdaki şekillerden de az çok tahmin edebileceğiniz üzere siz telefonunuzun ekranını kapattığınızda ekran temizleyici zamanzingo ile
otomatik olarak temizlenmekte..

13 Aralık 2007 Perşembe

iranlı bilim adamları ülkenin en güçlü bilgisayarını geliştirdiler..

amirkabir teknoloji üniversitesinden, tarihi belirsiz bir yazıya göre; iranlı bilim adamları, amerika tarafından konulan üzerlerinde ki teknolojik ve ekonomik ambargoya rağmen, ülkenin en güçlü süper bilgisayarını geliştirdiklerini açıkladılar.. bilgisayar için tam 216 adet AMD (Advanced Micro Devices) marka işlemci kullanıldığı belirtildi.. opteron işlemciler kullanan sistemin temel omurgasını linux işletim sistemi sağlamakta.. ancak AMD tarafından olaya karşılık yapılan açıklamada; firmalarının hiçbir şekilde irana ya da diğer ambargo altında ki ortadoğu ülkelerine ihraç yapmadıkları belirtildi.. öte yandan geliştirilen süper bilgisayar 860 gigaflop işlem gücüne sahip.. (1 gigaflop = 1 saniyede 1 trilyon işlem) süperbilgisayarın meteorolojik çalışmalarda kullanılacağı açıklanmış.. şu anda dünyada ki en güçlü bilgisayar amerikan enerji bakanlığı ve IBM ortaklığında geçtiğimiz Kasım ayında geliştirlen 478.2 teraflop işlem gücüne sahip BlueGene/L isimli sistem..

sony psp telefon dedikoduları bitmek bilmiyor..


şimdi de başımıza bu videoda ki fotoğraf çıktı.. iphone dan sonra acaba bizleri birde sony psp phone fenomeni mi bekliyor..?

sega ve neurosky beyin gücüyle çalışan teknolojik oyuncaklar geliştiriyor..

giyilebilir "bio-sensör" ve sinyal işleme sistemleriyle tanına NeuroSky firmasıyla teknolojik oyuncak üreticisi sega'nın giriştiği ortaklık, insan beyni tarafından yayılan mikrodalga sinyaller ve diğer bio-sinyaller (NeuroSky'ın ThinkGear bio-sensör teknolojisini kullanarak) sayesinde kontrol edilebilecek oyun sistemleri ve multimedya araçları üzerinde çalışmaya başladıklarını duyurdu..

iphone 2 neredeyse hazır..

silikon vadisinde Goldman Sachs için çalışan endüstri uzmanlarına göre sahip olduğu ve olmadığı özellikleriyle bir efsane bir fenomen haline gelen iphone'un yeni versiyonu iphone 2 çok yakında görücüye çıkacak.. şu an da genel tasarım hatları tamamlanmış iphone 2 üzerinde son rötüşlar yapılmakta.. dedikodulara göre iphone 2 nin dış görünüşü selefiyle aynı formda olmasına rağmen bazı önemli tasarımsal değişikliklerde mevcut.. ayrıca yeni iphone 2 nin en önemli özelliklerinden biriside 3G teknolojisini desteklemesi olacak.. telefonun 2008 in 2. çeyreğinde piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor.. biz daha iphone'u ülkemizde göremeden adamların yeni versiyonunu piyasaya sürmeye çalışması da bizim açımızdan tabikide pek hoş bir durum olmasa gerek..
eXTReMe Tracker